Image
ACE ambassadeur tech2b

TECH2B PLATFORM HELPS ACE FIND THE RIGHT MANUFACTURERS

ACE is sinds kort ambassadeur van het Tech2B platform. Een innovatief B2B platform dat vraag en aanbod van technische onderdelen en industriële diensten veilig en efficiënt verbindt. Tech2B hield een interview met ACE'ers Franks Steeghs en Roel van Hal.

Passende expertise

“We gaan voor het eerst metalen bekers produceren, voor ons een nieuw productieproces. Vroeger ging je dan in je eigen netwerk en op internet zoeken naar advies en leveranciers, bij Tech2B bieden interessante én geïnteresseerde partijen hun passende expertise aan.”

Frank Steeghs en Roel van Hal werken bij Ingenieursbureau ACE. Ze zijn erg positief over de toegevoegde waarde van Tech2B voor hun werk, volgens Roel vooral omdat het nu sneller gaat: “Vroeger moesten we eerst een productietechniek bedenken en daar geschikte leveranciers voor zoeken, nu vraag je eerder in het proces om advies en de juiste partijen geven dat meteen.”

Wat doet ACE?

Frank legt uit: “ACE is een Ingenieursbureau dat technische uitdagingen van klanten oplost, variërend van productontwikkeling in de fijnmechanische industrie tot grote constructies. We zijn voor onze klanten een one-stop-shop, maar omdat we zelf niet produceren en vooral mechanisch gericht zijn hebben we daarvoor partners nodig. Zo werken we binnen productontwikkeling samen met Bestronics voor de uiteindelijke productie van de elektronica, via hen zijn we bij Tech2B terechtgekomen. En daar zijn we ze dankbaar voor.”

Roel vertelt verder: “Mensen die reageren op onze aanvragen op het Tech2B platform, hebben meestal ook de tijd om je te helpen. Vroeger werd je vaak nog lang aan het lijntje gehouden, via Tech2B had ik binnen een week 8-10 reacties op een simpele aanvraag. Bedrijven zijn erg proactief op het platform, dat kost soms wat meer tijd maar het levert ook veel op.”

Hoe is de relatie met de mensen van Tech2B?

Frank licht toe: “Die is goed, onze contactpersoon Pascal probeert er altijd echt iets van te maken. Ik zie de toegevoegde waarde in dit platform vooral in het type projecten waar we bij ACE veel mee te maken hebben: prototypes en kleine series. Productontwikkeling wordt vaak bekeken vanuit grote series, maar in een aanloopfase -waarin je anders naar producten en productie kijkt- komt Tech2B goed van pas. Via hen kan je ook met bedrijven in contact komen voor het maken van een prototype.”

Vroeger werd je vaak nog lang aan het lijntje gehouden, via Tech2B had ik binnen een week 8-10 reacties op een simpele aanvraag. Roel is het met hem eens: “We moeten ook richting onze klanten snel kunnen schakelen, wij moeten ze niet lastigvallen met het zoeken van leveranciers. Tech2B helpt ons zo echt verder, het is ook veel toegankelijker voor kleinere bedrijven. Grote bedrijven bezetten meestal de plekken bovenaan Google, omdat ze goede marketing kunnen doen.”

Wat is jullie achtergrond?

Frank begint: “Na mijn opleiding Werktuigbouw ben ik via de automotive industrie en business development bij ACE terechtgekomen in de rol van Accountmanager: klanten en medewerkers binnenhalen maar ook binnenhouden. Binnen ACE heb ik me in de afgelopen jaren breed kunnen ontwikkelen, onder andere op een stuk coaching en werving. Daar ga ik me vanaf januari dan ook verder op richten vanuit mijn nieuwe functie Sr. Resource Manager. Ik kwam er gaandeweg achter hoe leuk het is om jonge mensen in een technische omgeving te helpen met problemen waar ik destijds zelf ook mee worstelde.”

Roel heeft een andere achtergrond: “Ik werk nu bijna een jaar voor ACE. Na mijn opleiding Industrieel productontwerpen in Rotterdam ben ik daar aanvankelijk blijven wonen en werken. Na mijn terugkeer in Eindhoven ben ik bij ACE terechtgekomen, daar zit ik prima op mijn plek. Mijn functie is heel breed, een project kan bij een schets beginnen en bij het opzetten van de assemblagelijn eindigen. Meestal begint het met een klant die een idee uitgewerkt wil hebben. Ik zoek dan uit wat de eisen en wensen precies zijn, analyseer die en werk een voorstel uit. Daarna wordt in samenspraak met de klant het vervolg bepaald, er worden ontwerpen gemaakt en uitgewerkt en passende productiemethodes gekozen. Tech2B helpt me goed in dit laatste proces.”

Frank: “We zijn nu een echte ambassadeur voor Tech2B, het platform geeft kleine bedrijven een groot bereik. Vroeger moest je flink zoeken, nu bereik je de meest relevante partij heel makkelijk. Wij geloven er sterk in.”

Voor meer informatie over Tech2B kun je terecht op hun website dit artikel werd geschreven door Edwin Vlems